Zwanger worden

Om zwanger te worden moet je stoppen met het gebruik van anticonceptie. Daarna kun je met veelvuldig vrijen proberen zwanger te worden. Het is belangrijk om bij het zwanger worden plezier te hebben. Het is namelijk niet zo dat alle vrouwen gelijk zwanger worden. Het percentage vrouwen dat zwanger zal worden in het eerste jaar ligt rond de 80%. Daarbij ligt de gemiddelde leeftijd waarop vrouwen zwanger worden tussen de 28 en 30.

zwanger worden

Vruchtbaarheid

Bij het zwanger worden is het belangrijk dat je vruchtbaar bent. Bij een regelmatige cyclus kun je berekenen wanneer je in je vruchtbare dagen zit. Uitgaande van een regelmatige cyclus van 28 dagen vindt de eisprong plaats rond dag 14. Vanaf dag 8 tot en met 15 zijn dan je vruchtbare dagen. Bij een onregelmatige cyclus is het lastiger om de meest vruchtbare dagen berekenen. Je kunt gebruik maken van ovulatietesten om nauwkeurig te bepalen wat je meeste vruchtbare dagen zijn. De eisprong vindt meestal twee weken voor de ongesteldheid plaats, dag 14 van de cyclus. Een symptoom dat kan duiden op een eisprong is meer transparante afscheiding in de vagina, wat het makkelijker maakt voor zaadcellen om bij de baarmoeder te komen. Ook pijn in de buik of een lichte bloeding kan duiden op de eisprong. Op de dag van de eisprong is de daarbij loskomende eicel vruchtbaar. Om de kans te vergroten om zwanger te worden is vrijen voor de eisprong aan te raden.

Beste standje om zwanger te worden

Wil je zwanger worden? Algemeen wordt aangenomen dat de missionarishouding het beste standje zou zijn om zwanger te worden. Dit heeft te maken met de positie van de vrouw.
Missionaris standje De penis komt zo het dichts bij de baarmoeder. Doordat de vrouw op haar rug ligt, blijft het sperma dichtbij de baarmoeder. Dit verhoogt de kans dat een zaadcel de eicel bevrucht. Standjes waarbij de vrouw bovenop zit, zijn minder bevorderlijk doordat het sperma niet lang in de vagina blijft.


De kwaliteit van sperma

Om de kwaliteit van je sperma te verhogen kan je op de onderstaande punten letten. Over het algemeen moet je als man gezond leven. Hierin zijn sporten en gezonde voeding erg belangrijk.

Stop met roken

Mannen die roken produceren minder zaadcellen en hierdoor is de kans ook kleiner dat deze de eicel binnen dringt. Het is daarom verstandig om te stoppen met roken. Hierdoor gaat de kwaliteit en de hoeveel van de zaadcellen omhoog.

Stop met drugs en alcohol

Wil je snel zwanger worden? Dan is stoppen met drugs en alcohol beter. Stoppen met drugs en alcohol zal de kwaliteit van je zaadcellen verbeteren. Als je regelmatig drugs en of alcohol tot je neemt, is de kwaliteit van je zaadcellen lager. Het kan zo’n 3 maanden duren voordat de drugs uit je lichaam is. Hierna zal de kwaliteit van je zaadcellen weer verbeteren.

Doe geen strakke broeken en onderbroeken aan

De zaadproductie is optimaal bij 35 graden. Daarom hangen je zaadballen buiten je lichaam die 37 graden is. Het is dus belangrijk dat je balzak niet te warm wordt en dus voldoende gekoeld worden. Het dragen van wijde boxershorts, onderbroeken en broeken is daarom aan te raden.

Probeer geen stress te hebben

De kwaliteit van je zaad gaat naar beneden als je veel stress hebt. Probeer daarom regelmatig te rusten en alles op een rijtje te zetten zodat je geen stress hebt. Dit maakt de kans groter dat je vrouw zwanger raakt.

Eet gezonde voeding

Voor de productie van sperma is het eten van vitamine C en zink erg belangrijk. Het is dus belangrijk dat je veel groente, fruit, vlees en vis eet. Als je dit voldoende eet, dan zal de kwaliteit van je zaad beter worden.

Sporten is erg belangrijk

Het hebben van overgewicht en ondergewicht is niet goed voor de hoeveel en bewegelijkheid van je sperma. Sporten en genoeg beweging is dus belangrijk voor goede sperma.
Ga niet naar de sauna of andere warme ruimtes
Het is niet verstandig om naar de sauna of andere warme ruimtes te gaan. De zaadcellen moeten een temperatuur hebben van 35 graden. Hoe warmer het wordt, hoe minder zaadcellen je produceert en dit maakt de kans om zwanger te worden dus kleiner. Het nemen van een warm bad of het gebruiken van een elektrisch deken wordt daarom ook afgeraden als je zwanger wilt worden.

Heb seks in de ochtend

Als je zwanger wilt worden is de kans groter als je in de ochtend seks hebt. In de ochtend is de hoeveelheid zaadcellen namelijk hoger.


Top 10 tips om zwanger te worden

  1. Iedere dag vrijen en een zaadlozing maakt de kwaliteit van het sperma beter
  2. Probeer op een gezond gewicht te blijven
  3. Eet gezond met groente, fruit, vlees en of vis.
  4. Eet zink tabletten en eet veel vitamine B en C
  5. Vermijd warme ruimtes zoals de sauna
  6. Gebruik geen drugs
  7. Drink niet te veel alcohol
  8. Geen strak ondergoed of broeken
  9. In de ochtend seks hebben
  10. Geen stress hebben
Delen