Tandenpoetsen baby

Als de eerste tandjes zijn doorgekomen hoort het dagelijks poetsen van de tanden er ook bij. De tanden van de baby zijn nog onvoldoende sterk om zich te weren tegen bijvoorbeeld tandplak. Voor het poetsen van de tanden van uw baby maakt u gebruik van fluoride-houdende (peuter)tandpasta. Deze tandpasta versterkt het glazuur van de tanden.

Vanaf wanneer tandenpoetsen babyDe eerste tanden van de baby komen vanaf 6 maanden door. U moet dan beginnen met het tandenpoetsen. Indien uw baby al eerder tanden heeft begint u ook eerder met tandenpoetsen. Het is vrij simpel: Wanneer bij uw baby de eerste tanden doorkomen begint u met tandenpoetsen. Het is mogelijk dat uw kind moet wennen aan de smaak van tandpasta. Vaak zijn baby’s na een aantal keer poetsen gewend aan de smaak. Bij het poetsen van de tanden gebruik je een peutertandenborstel met zachte haardjes en een kleine borstel. Het voordeel van een echte tandenborstel is dat de baby gelijk hieraan went. Indien het niet lukt om een tandenborstel, dan kunt u ook een wattenstaafje of gaasje gebruiken.

Hoe vaak tanden poetsen baby

Voordat kinderen twee jaar zijn geworden moeten de tanden eenmaal per dag gepoetst worden. Wanneer kunt u het beste de tandenpoetsen van uw baby? Het heeft de voorkeur om de tanden voor het slapen gaan te poetsen. Zodra kinderen twee zijn worden de tanden zowel ‘s ochtends als ‘s avonds gepoetst.Delen