Oefeningen baby

Nog tijdens de zwangerschap beweegt de baby in de buik. Zeker in de laatste weken van de zwangerschap voel je de baby goed bewegen. Zodra de baby geboren is gaan de spieren zich ontwikkelen. Om ervoor te zorgen dat de spieren zich goed gaan ontwikkelen kun je oefeningen doen met je baby en is er een aantal tips die je kunt gebruiken.

Oefeningen baby

Als je bij je baby bent, leg hem dan af en toe op zijn buik. Doe dit alleen als je er zelf bij bent. Met deze oefening worden de spieren in de nek en rug van de baby getraind. Ook gaat de baby armspieren gebruiken om zichzelf omhoog te duwen. Om te leren zitten, kruipen of lopen is het belangrijk dat de baby sterke rugspieren en armspieren heeft. Oefeningen met je baby doe je op een plek waar de baby voldoende ruimte heeft om zich te bewegen.

Na de eerste drie of vier maanden kun je met je baby oefenen om te leren zitten. Je legt de rug van je baby op je schoot of op bed. Dan pak je zijn armen beet en trek je hem langzaam omhoog totdat hij zit. Dit vinden baby’s ook vaak een leuke oefening. In het begin zul je zien dat het hoofdje nog niet sterk genoeg is om zelf mee te bewegen. Door deze oefening zul je zien dat de baby steeds meer gaat meewerken en zichzelf omhoog kan trekken.

Om baby’s te laten oefenen met kruipen is het goed om vaak de ruimte te geven. Haal de baby uit de box om lekker te oefenen met kruipen. Je zult merken dat je baby hard zijn best doet, maar niet vooruit komt. Vaak gaan ze eerst achteruit in plaats van vooruit! Het kruipen kan gestimuleerd worden door gebruik te maken van een bal of ander speelgoed. Daar kunnen ze dan achteraan kruipen. Ook hier is het belangrijk dat de baby bij het doen van oefeningen nooit alleen mag zijn.

Delen